DSC02430.jpg

USM RY 


Yhdistyksen toiminnasta

USM ry perustettiin vuonna 1990 ruotsinkielisen päihdehuollon tueksi. Päätehtävämme on tukea ja kehittää ruotsinkielistä päihdehuoltoa Suomessa. Yhdistys on itsenäinen ja voittoa tavoittelematon, eikä ole sidoksissa mihinkään laitokseen tai kuntaan. Saamme rahoitusta eri säätiöiltä ja rahastoilta sekä meidän ostopalveluna tarjottavasta tukiasumisyksiköstä. USM ry:n toimistotilat sijaitsevat tukiasumisyksikömme yhteydessä Maalahdessa, mutta palvelemme koko ruotsinkielistä Suomea.

Yhdistyksen varsinaiseen toimintaan kuuluu päihdepalvelujen kehittäminen ja tiedon levittäminen näistä. Haluamme parantaa tietoisuutta ja osaamista päihdehuollon ja riippuvuussairauksien liittyvissä kysymyksissä. Tarjoamme myös itse erilaisia tukipalveluja päihderiippuvaisille ja heidän omaisilleen, erilaisten apurahojen ja projektirahoituksien avulla.

Kaikki USM ry:n toiminnat ovat ruotsinkielisiä. Päihteetön tukiasumisyksikkömme sijaitsee Maalahdessa, sen yhteydessä toimii päivittäinen, matalan kynnyksen ryhmätoiminta riippuvuussairauksista toipuiville. Tarjoamme yksilöllistä tukea rikosseuraamusasiakkaille ja tukitoimintaa päihderiippuvaisten lapsille valtakunnallisesti, sekä etsivää nuorisotyötä Pohjanmaalla.