DSC02704.jpg

GRUPPVERKSAMHET

USM:s gruppverksamhet är en lågtröskelverksamhet och riktar sig till nyktra alkohol- drog- och spelmissbrukare. Verksamheten ordnas i samband med halvvägshemmet i Malax och har öppna dörrar måndag, tisdag, torsdag och fredag varje vecka.

Den dagliga gruppverksamheten på halvvägshemmet riktar sig till alla med missbruksproblematik, det enda kravet för att delta är total nykter- och drogfrihet. Verksamheten har öppna dörrar kl 8-16 fyra dagar i veckan och vem som helst är välkommen, utan förhandsanmälan. Aktiviteterna bekostas med hjälp av STEA understöd och är därför kostnadsfria för deltagarna.

Morgnarna på halvvägshemmet börjar med frukost och morgonsamligen startar kl 9.00. Under morgonsamligen läses en reflektionstext och därefter diskuteras texten och eventuella andra program för dagen, därefter följer en kort morgonpromenad.  Dagsprogrammet varierar från dag till dag, och anpassas efter gruppens önskemål och intressen, men allt från naturvandringar och kajakpaddling till pyssel och gruppdiskussioner brukar stå på schemat. Måndagar och torsdagar tillagar gruppen gemensam lunch och tisdagar är fysdagar, med varierande fysisk aktivitet. Gruppverksamheten erbjuder också möjligheter att åka på olika föreläsningar och utbildningstillfällen som tangerar välmående och tillfrisknande. Till gruppverksamheten är man välkommen när som helst under dagen.

Gruppverksamheten ordnar även en samtalsgrupp riktad till personer med spelmissbruk (data- och penningspel) varannan måndag i Vasa i samarbete med Kriscentret Valo.